Inkomstenbelasting+Turkije+veranderd+voor+buitenlanders

Het voorstel voor de inkomstenbelasting, dat gepresenteerd werd door het parlement, zorgt ervoor dat buitenlanders die meer dan drie jaar in Turkije werken belasting moeten betalen over hun hele inkomen.

Als het voorstel, dat door de minister op 13 juni naar het parlement gestuurd is, geaccepteerd wordt moeten zakenmensen, specialisten, media en journalisten die meer dan drie jaar in Turkije werken belasting betalen over hun volledige inkomen.

Volgens het huidige belastingstelsel moeten buitenlanders die "tijdelijk" in Turkije werken alleen belasting betalen over het deel dat ze verdienen in Turkije.

Voor de eerste drie jaren blijft dit hetzelfde voor buitenlandse werknemers die in Turkije leven. Maar het nieuwe stelsel introduceert nieuwe regels na deze periode. De regels zijn voor buitenlanders die 183 dagen of meer in een ononderbroken periode van 12 maanden in Turkije verblijven. Wetenschappers zijn uitgezonderd van de nieuwe regels vertelde een woordvoerder van het ministerie van Financiën.

Het ministerie van Financiën meldde dat de volledige belastingbetaling in lijn is met de regels van de Coöperatie Organisatie voor Economie en Ontwikkeling (OECD).

De nieuwe belastingen op buitenlandse zakenmensen is onderdeel van een bredere intentie van de overheid om de belastingbasis te verruimen. De overheid zoekt naar manieren om het huidige rekeningtekort te vullen. In de nieuwe wetgeving kiest het de overheid voor nieuwe inkomensdoelen door het opheffen van uitzonderingen, in plaats van het verhogen van de percentages.

De overheid heeft herhaaldelijk aangegeven dat de belastinginkomsten en winsten ver onder de economische capaciteit van het land liggen.

De totale waarde van de inkomstenbelasting en zakelijke inkomstenbelasting is 5,8 procent van het bruto binnenlands product in Turkije. Het gemiddelde in de OECD landen is 11,4 procent en 10,4 procent in de Europese Unie, zei Mehmet Simsek, minister van Financiën.

Bron: Hurriyet

Gerelateerde nieuwsberichten

Meer over immo in Turkije

 

Bent u de lage rentepercentages op uw Belgische bankrekening ook beu? Investeer in immo in Turkije.« Terug naar het nieuwsoverzicht