Orhaniye Kizkumu is een plaats die u moet zien als u op vakantie naar Marmaris gaat. Het ligt ten zuidwesten van Marmaris en is 36 kilometer van Marmaris. Orhaniye is een belangrijke toeristenplaats in de Hisaronu golf. Zeiljachten naar de Hisaronu golf verblijven 's nachts altijd in Orhaniye.

Orhaniye heeft een fantastische omgeving bedekt met pijnboombossen en mooie stranden. De kleur van de bossen reflecteert in de zee en een prachtig landschap verschijnt. De zee is altijd kalm in Orhaniye.

Foto's van Orhaniye Marmaris

Het meest interessante dat u ziet in Orhaniye is als mensen midden in de zee wandelen. Dit is natuurlijk een verrassing voor bezoekers. De zandige zeebodem verdeelt de golf in twee delen en u wandelt in de zee terwijl het niet dieper wordt als u ver de van kant bent.

De 600 meter kustlijn wordt “Kizkumu” genoemd en kent een legende. Volgende de legende gaat de mooie prinses, dochter van Bybassos naar de zee om te ontsnappen aan piraten. Omdat ze niet kan zwemmen vult ze haar jurk met zand om de baai over te steken. Ze raakt de weg kwijt in het donker en als het zand op is verdrinkt ze. De regio “Kizkumu” is naar haar vernoemd “meisjeszand”.

Wat te doen in Orhaniye

In Orhaniye geniet u van uw vakantie midden tussen lange stranden, de zon en de zee. Fascinerend is de wandeling in het midden van de zandige zee.

Er is een watersport centrum dichtbij het Kizkumu strand en vakantiegangers hebben de mogelijkheid diverse watersporten te beoefenen.

In het midden van de golf is een eiland met de resten van een kasteel op de top van het eiland. Men denkt dat het kasteel bij de antieke stad Bybassos hoort. U huurt een vlot of een boot om een korte trip naar het eiland te maken. Het is de moeite waard de panorama van de omgeving te zien.

U kunt ook deelnemen aan de dagelijkse boottrips door de Hisaronu golf. U geniet zeker van de trip met pauzes in Selimiye, Hisaronu, Inbuku baai en Dislice eiland. De omgeving van het Dislice eiland is fantastisch met smalle ravijnen en rotsformaties. Bij de ingang van de Orhaniye golf, waar de zeiljachten aanmeren voor het seizoen, zijn overblijfselen van een klooster. De mozaïeken in de tuin zijn de moeite waard.