Turgut ligt ten zuidwesten van Marmaris, 9 kilometer na Bayir. Turgut ontwikkelt elk jaar het toerisme. Veel toeristen bezoeken het dorp. Het is een populaire plaats om te stoppen voor de jeepsafari tours.

De tapijtindustrie is erg populair in het dorp. Vanuit heel Turkije vindt u tapijten in de winkels. Als bezoeker ziet u het hele proces zoals het weven van het tapijt, het verven en hoe de wol wordt ontwikkeld. Turgut trekt bezoekers met het strand en de tapijtmarkt. Er zijn veel restaurants die kwaliteit eten aanbieden. De pinda is een van de populaire producten van de dorpsbewoners. Naast het toerisme is er apicultuur, vissen, agricultuur en vee. Het kasteel van Turgut is een van de mooiste plaatsen om te bezoeken in Turgut. Het kasteel behoort tot de antieke stad Bybassos.

Foto's Turgut Marmaris

Selale ligt tussen Bayir en Turgut. Op de 5 kilometer lange weg tussen Bayir en Turgut ziet u een bord Selale. Na 200 meter rijden vanaf de hoofdweg arriveert u bij de Selale. Selale betekent waterval in het Turks, maar het is niet zo groot als u wellicht denkt. Er is een brede vallei bedekt met bossen, planten en flora. Het water stroomt door de met planten bedekte vallei vanaf een hoogte van 4 meter. Het gebied is fris en daarom een aanrader in de hete zomermaanden. Het water in de rivier is ijskoud. Als u het kunt mag u in het kleine meer zwemmen.

Er zijn kleine restaurants in het gebied. Hier proeft u de lokale keuken of de zalm. Prachtige natuurwandelingen zijn mogelijk door de natuur en de vallei.

Wat te doen in Turgut

In Turgut geniet u van een vakantie met mooie stranden, de zon en de zee. U bezoekt in van de tapijtwinkels en bekijkt hoe het proces werkt. Visrestaurants bieden de beste kwaliteit smaak die u zeker moet proberen.

De antieke stad Hygassos ligt in Turgut. Resten van de muren aan de kust zijn te zien en een heilig gebied. Op de weg naar de waterval, ongeveer 1 kilometer aan uw rechterhand, ziet u ook nog antiek bouwwerk. Archeologen denken dat het bouwwerk een tombe van een strijder, genaamd Diyagoras, is uit de derde of vierde eeuw voor Christus.